„Tak se vrhni na online-podnikání, u toho můžeš cestovat, jak chceš“

„Tak se vrhni na online-podnikání, u toho můžeš cestovat, jak chceš.“

… tak přesně toto mi před pár měsíci řekla má kamarádka a mně to tenkrát začalo dost vrtat hlavou. Přešlo pár měsíců, rok 2015 se překulil do roku 2016…

A je to tu zase!

Nápad! Prolítl mi hlavou a já vím, že si ho musím okamžitě zapsat, jinak bude nadobro pryč. Jenže jak? Mám se pustit, vytáhnout mobil  a heslovitě vše naťukat do poznámek? V těchto serpentinách?

Blbost! Ťukám, ale manželovi na rameno. Dávám mu znamení, aby zastavil. Naštěstí je hned za další zatáčkou odpočívadlo. Ani nesundávám přilbu a  jen si v rychlosti zapisuji  námět na další článek. Jedeme dál. Další zastávka bude ve výšce 2571 m n.m.  Fičíme nádhernou krajinou Vysokých Taur.

Tak přesně takto vypadalo moje léto 2016, a přestože můj manžel vždy patřil do té velké skupiny smrtelníků, kteří mají 20 dní dovolené a z toho sotva 5 urvou během letních prázdnin, v létě jsme si mohli díky výdělkům z online-podnikání užít dva měsíce společných prázdnin v sedle naší  motorky. Projeli jsme 9 států Evropy, najeli 10 500 km.

Jmenuji se Jaromíra Bednářová, mám webové stránky Škola zvesela  a jsem účastnice první vlny kurzu Podnikání z pláže 2015, následné Plážové střední i Plážové přípravky.

Není to ani 2 roky, kdy jsem o Stáně z Podnikání z pláže slyšela poprvé…

Jak jsem začínala od nuly jsem popsala v článku Z pláže do televize. (Co od nuly…možná jsem byla v imaginárním mínusu, protože překročit mou léta pěstovanou komfortní zónu, bylo opravdu pro mě kdysi nepředstavitelné.)

Stále více lidí se mě ptá, jak mé podnikání pokračuje dál, jak vypadá po dalším roce.

Nejčastější dotazy jsou tyto dva: jestli by mě to uživilo a jestli ještě stále pracuji.

Odpovědi jsou: ano a ano. Mé podnikání mi generuje výdělky, se kterými se dá bez potíží hospodařit. A proč tedy stále chodím do práce? Je mi jasné, že v očích mnoha lidí jsem padlá na hlavu, ale – mě moje práce prostě baví. Ráda jsem s dětmi, ráda učím.

Jenže v tom začíná být kámen úrazu. Den má stále jen 24 hodin a týden jen 7 dní. Stále více si uvědomuji, že mé podnikání potřebuje daleko větší životní prostor. Mám spoustu nápadů, které z časových důvodů realizuji s velkou prodlevou, a to budu muset změnit.

A jak tedy mé podnikání vypadá po dvacetiměsíční práci?

(Počkat – vážně „práci“? Ono se to tak asi nedá říci. Nepovažuji to vlastně vůbec za práci. Je to prostě můj koníček. Koníček, kterému se s láskou denně věnuji a který  mě na oplátku odměňuje nejen finančně.)

Na mém webu najdete přes 30 článků, postupně jsem napsala a vydala 6 ebooků, a právě nyní jsou otevřeny brány mého prvního online programu pro rodiče a děti Škola Vesele.

A jak to vypadá v číslech?

Tak tedy za 20 měsíců online-podnikání  máme v databázi přes 6500 kontaktů, na fanpage Facebooku téměř 6000 fandů a ve fakturační aplikaci FAPI právě teď přesně 980 prodejů.

Toto jsou však jen čísla, byť velmi příjemná.  Daleko více zpětné vazby mi přináší emaily od našich čtenářů. A některé mi skutečně vhání slzy do očí.

Například když mi jedna babička napsala,  jak díky ebooku Jak na násobilku  vzal její vnuk, kterého má v péči, konečně násobilku na milost a začal nosit z matiky lepší známky. Sice propadl karbanu a neustále s ní chce hrát karty, ale když u toho musí vnuk neustále násobit  a dělit, tak prý proč ne. :D

Nebo když mi maminka 6 leté Natálky napsala, že po aplikování rad a her z ebooku Hravé počítání do 5 přestala její dcera chodit do školy s bolavým bříškem a se strachem.

Nebo když mi některá z kolegyň, kterých mám také v databázi poměrně vysoké procento, napíše, že mé Logické úlohy jsou prý v matice vyloženě nejoblíbenější.

Věřte, jsou to neskutečně krásné pocity. Hřeje to na srdci když víte, že vaše práce má smysl, že si našla své čtenáře, kterým v mnohém pomáhá. Že objevila svou cílovku, která vše přijímá s radostí a nadšením.

Za toto vše děkuji z celého srdce svému bývalému já z února 2015

Děkuji mu za to, že poslechlo dobře míněnou radu od skvělé kamarádky a podporovatelky a zapsalo si jméno jedné vystresované matky. Že překročilo i přes všechny své strachy svou komfortní zónu, protože to prostě stálo za tu námahu.

Ze srdce chci poděkovat Stáni a jejímu muži Jirkovi za úžasné kurzy, díky kterým může i podnikatelský analfabet jako já začít podnikat, učit se dalším a dalším fíglům, jak své podnikání posunout zase o level dál a pomáhat tak stovkám lidí.

A také děkuji za tu skvělou komunitu lidí, která se kolem kurzů shromáždila, protože atmosféra například akce Podnikání z pláže Živě, nebo naší “středoškolské“ školy v přírodě je prostě nezapomenutelná a nikde jinde se taková vlna sounáležitosti a podpory prostě nedá zažít. Našla jsem zde spoustu skvělých přátel, kterým jsem vděčná za jejich podporu a konstruktivní rady.

Děkuji za to, že si díky Podnikání z pláže můžu plnit sny. I právě teď směřuji mílovými kroky k tomu dalšímu – vždy jsem chtěla dlouhodobě cestovat a toto mé přání byl vlastně důvod, proč jsem o Stáně z Podnikání z pláže slyšela poprvé.

A právě v těchto dnech začínáme s manželem tvořit itinerář naší několikatýdenní cesty po světě, kterou plánujeme na podzim roku 2017.

U online-podnikání se totiž může cestovat, jak je libo. ;-)

Přeji všem čtenářům splnění všech přání a snů.

PS: Než jsem dopsala tento článek, tak ve FAPI přibyly další dva prodeje. Není pochyb, že to celé prostě funguje. Stačí jen začít.  ;-)


Jára Bednářová

www.skolazvesela.cz
Ukazuji rodičům, jak přežít školní docházku svých dětí s úsměvem. Propaguji myšlenku, že k lepšímu pochopení a zapamatování si učiva je nutné zapojit nejen myšlení, zrakovou a sluchovou oporu a pohyb, ale hlavně – zábavu! Mnoho námětů, jak doma nešedivět nad úkoly svého potomka, ale v klidu si u toho popíjet kávičku najdete v online programu Škola Vesele.

Podnikání z pláže
Tento blog je místo, kde si můžete kromě článků autorky projektu Podnikání z pláže Stáni Stiborové číst i příběhy a články účasníků online kurzu Podnikání z pláže. Najdete tady náměty k zasnění, porci inspirace i nakopnutí do toho, abyste se také vydávali za svými sny a žili příběh, který chcete vyprávět. Máte chuť na ještě větší nálož inspirace? Přečtěte si knihu Podnikání z pláže, kterou už četlo více než 42 000 čtenářů. Více o knize tady >>
Komentáře